Predsednik sprejel apostolskega nuncija v Republiki Sloveniji

12.6.2012 Ljubljana Apostolska nunciatura, Država
Nuncij Janusz in predsednik Türk - foto - Janez Platiše Nuncij Janusz in predsednik Türk - foto - Janez Platiše

Sporočilo za javnost, ki ga je pripravil urad predsednika Republike Slovenije in ga objavljamo v celoti:

Predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk je sprejel apostolskega nuncija in doyena diplomatskega zbora v Republiki Sloveniji nadškofa msgr. dr. Juliusza Janusza. Pogovarjala sta se o pripravah na obisk dekana Kolegija kardinalov Svetega sedeža kardinala dr. Angela Sodana, ki bo med 15. in 18. junijem na obisku v Republiki Sloveniji.

Ideja za obisk kardinala Sodana v Posočju je nastala v pogovoru kardinala s predsednikom Türkom ob udeležbi na osrednji počastitvi dneva državnosti in 20. obletnice samostojnosti Republike Slovenije junija lani. Predsednik je kardinalu v pogovoru predstavil projekt Pot miru od Alp do Jadrana in kardinal Sodano je tedaj izrazil interes za obisk nekaterih spomenikov iz časa prve svetovne vojne na tej spominski poti.

Program obiska pripravlja Ministrstvo za zunanje zadeve, predsednik republike pa bo kardinala Sodana gostil na kosilu 18. junija 2012. Predsednik Türk in kardinal Sodano se bosta pogovarjala o projektu Pot miru od Alp do Jadrana, obeležitvi 100. obletnice začetka prve svetovne vojne ter zgodovinskih posledicah te vojne na zgodovino 20. stoletja.


URAD PREDSEDNIKA REPUBLIKE SLOVENIJE

OFFICE OF THE PRESIDENT OF THE REPUBLIC OF SLOVENIA