Pri svetem očetu Frančišku predsednik vlade Republike Slovenije Robert Golob

17.12.2022 Vatikan Država, Sveti sedež
Foto: Vatican Media Foto: Vatican Media

Sveti oče je v soboto, 17. decembra 2022, sprejel v avdienco predsednika vlade Republike Slovenije Roberta Goloba.

Srečanje pri papežu je trajalo okoli 40 minut. Sveti oče je predsedniku vlade podaril delo iz brona z uprizoritvijo otroka, ki dviguje drugega otroka, z napisom LJUBITI, DVIGNITI, razne papeževe dokumente in knjigo Statio Orbis 27. marca 2020. Robert Golob pa je papežu podaril potico, kopijo kljuke NUK-a arhitekta Plečnika in majico slovensko-argentinskega nogometaša Vombergarja.

Predsednik Vlade Republike Slovenije se je nato srečal s kardinalom Pietrom Parolinom, državnim tajnikom, ki ga je spremljal nadškof msgr. Paul Richard Gallagher, tajnik za odnose z državami in mednarodnimi organizacijami.

Med prisrčnim pogovorom v Državnem tajništvu je bilo izraženo priznanje pozitivnim obstoječim dvostranskim odnosom in namera za nadaljnji razvoj sodelovanja na področjih skupnega interesa. Izpostavljen je bil tudi pozitiven prispevek Katoliške cerkve v slovenski družbi.

V nadaljevanju pogovora so se soočili z različnimi tematikami na mednarodnem področju, med katerimi širitev Evropske unije na države Zahodnega Balkana, razmere v Ukrajini in njen vpliv na regijo.

Vir: Vatican News - slovenska redakcija