Pričevanja spreobrnjenega Juda

10.6.2014 Bled, Grosuplje, Maribor, Ljubljana Knjižne novosti, Laiki, Sveto pismo
Naslovnica knjige Naslovnica knjige

Založba Emanuel ob izidu knjige Jud, ki je vzljubil Kristusa vabi na pričevanja avtorja knjige, spreobrnjenega ultraortodoksnega Juda.

Jean-Marie Elie Setbon se je rodil v francoski judovski družini, ki ni obhajala nobenih verskih obredov, kljub temu pa je fanta že zelo zgodaj začel poleg nogometa zanimati Bog. Pri osmih letih ga je prevzel križ, preko katerega je prišel do Jezusa, vendar ga je pot prej vodila v drugo smer: postal je ultraortodoksni Jud, ki je natanko izpolnjeval postavo. Kljub zvestobi judovski veri pa je njegovo srce vedno hrepenelo po ljubljenem Jezusu. 

Jean-Marie Elie Setbon bo pričeval po naslednjih krajih v Sloveniji:
Bled: sobota, 7. 6. ob 20h, Marijin dom (sestre HMP, Partizanska 6)
Grosuplje: nedelja 8. 6. ob 15h, župnijska cerkev sv. Mihaela
Maribor: ponedeljek, 9. 6. ob 20h, župnija Sveta Marija (pri frančiškanih, v dvorani)
Ljubljana: torek, 10. 6. ob 19h30, Antonov dom na Viču.

Večer v Ljubljani pripravljamo v sodelovanju s Svetopisemsko družbo Slovenije. Njen predstavnik, Benjamin Siter, v zvezi s tem pravi: "Na Svetopisemski družbi Slovenije se veselimo obiska spreobrnjenega Juda v Sloveniji, saj njegovo pričevanje predstavlja izjemno priložnost, da se kristjani v Sloveniji seznanimo z izrednim bogastvom starozavezne judovske tradicije. Jean-Marie Elie Setbon nam bo kot odličen poznavalec Stare in Nove zaveze razložil tudi, kaj ga je prepričalo v zgodovinsko verodostojnost novozavezne pripovedi o vstalem Mesiju."  


Več informacij: [email protected], 031 717 822