Redna zbirka Celjske Mohorjeve družbe 2021

Izteka se leto, ki je bilo nenavadno, kot nobeno doslej. Zaradi virusa, ki se je razširil po vsem svetu, so bila naša osebna srečanja zelo omejena, bližina je dobila povsem nov pomen. Epidemija, ki je za nekaj tednov ustavila ves svet, pa je prinesla tudi nov razmislek o pomenu branja. Knjiga je zvesta prijateljica, ki nam je vedno na voljo. Nagovori nas točno tam, kjer to najbolj potrebujemo. Njena bližina je trajna, njena vrednost neizbrisna. Knjiga je dragoceno darilo, ki poveže ljudi vsakič, ko jo vzamemo v roke.  

Mohorjeve knjige neprekinjeno izhajajo že 170 let. Ustavile jih niso ne vojne ne COVID-19. Vsem, ki spremljate knjižno produkcijo Celjske Mohorjeve družbe in kupujete naše knjige, se zahvaljujemo za zvestobo. Naročniki in poverjeniki Redne zbirke pa ste še posebej pomemben gradnik ene najdaljših evropskih knjižnih tradicij, na katero smo Slovenci lahko izjemno ponosni. Hvala za vašo pripadnost! Tako skupaj ohranjamo Slomškovo izročilo ter žlahtnost slovenske besede in krščanske misli.

MOHORJEV KOLEDAR 2021
Tradicionalni, že 163. koledar najstarejše slovenske založbe, s kalendarijskimi podatki in pestrimi prispevki avtorjev z različnih področij našega življenja po tematskih sklopih.

Giovannino Guareschi: DON CAMILLO IN PEPPONE 8
Zadnjih 49 zgodb o duhovniku don Camillu in partijskem funkcionarju Pepponeju, nabitih s humorjem, ki v vsakem času brezkompromisno držijo ogledalo sodobni družbi.

Julien Ries: K IZVIROM VERSTEV
Slikovna monografija je izčrpno in celovito delo za širše bralce o izvorih človeške religiozne narave. Študija zgodovinarja religij in kardinala Juliena Riesa (1920–2013) odkriva prisotnost religioznega smisla v človeštvu že od prvega pojavljanja na Zemlji in kaže, da je notranja verska struktura pravzaprav bistvena značilnost človeka: homo religiosus.

Vinko Vasle: ARHIVAR
Kriminalni roman, v katerem se zgodba dramaturško prepričljivo stopnjuje kot v napetem filmu. Domnevna skrivnostna smrt edine priče umora nam razkrije družinsko tragedijo, preiskovanje primera smrti višjega arhivarja pa zločine iz časa po drugi svetovni vojni, ki so zavrteli kolesje usode mnogih ljudi.

Tončka Stanonik: ČASARNICA PRI GOSPE AŽBETI
Slikanica z očarljivo, realistično, a hkrati tenkočutno pripovedjo o dragocenosti časa in krhkosti zdravja, o hvaležnosti in razdajanju, iz katerih se rodi neuničljiva ljubezen.

Informacije in naročila - Celjska Mohorjeva družba, 03 490 14 20, [email protected], spletna stran


Pripete datoteke:

Redna zbirka_2021_PL-screen.pdf