Romanje Skupnosti slovenskih katehistinj in katehistov v Olimje

16.6.2012 Olimje Izobraževanje , Laik, Vzgoja
Verouk - vir - reginamariamontessori.org Verouk - vir - reginamariamontessori.org

Katehetsko leto bodo članice in člani Skupnosti slovenskih katehistinj in katehistov (SSKK) s svojimi družinami drugo leto zapored sklenili na skupnem romanju, ki bo potekalo v soboto, 16. junija 2012, v Olimju, kjer je novo mašo daroval tudi bl. Anton Martin Slomšek. Ogledu Marijinega svetišča in minoritskega samostana z zeliščnim vrtom, staro lekarno in čokoladnico bo sledilo predavanje Aleša Primca o Prašnikarju in njegovi vlogi v Slomškovem življenju. Dan bodo sklenili z mašo, pri kateri bodo Bogu darovali vse radosti in tegobe minulega katehetskega leta.

Skupnost slovenskih katehistinj in katehistov (SSKK) združuje vse, ki v župnijah poučujejo verouk in niso duhovniki. Vanjo so vključene redno zaposlene, honorarne in prostovoljne katehistinje in katehisti. Poslanstvo SSKK je medškofijsko povezovanje katehistinj in katehistov, skrb za njihovo stalno teološko, pedagoško in katehetsko izobraževanje, izmenjavo delovnih izkušenj in duhovno poglabljanje. SSKK vsako leto pripravlja redna mesečna srečanja, študijsko posvetovanje in duhovne vaje.


Besedilo je posredovala Simona Jeretina iz Slovenskega katehetskega urada. Več informacij dobite na sedežu Slovenskega katehetskega urada na Poljanski cesti 2 v Ljubljani; tel. 01/434–72–88, GSM: 031/312–110 ali po e-pošti na naslovu [email protected].