Škofijski dan mladih Zadihaj!

28.4.2012 ob 9:00 Postojna Mladina, Škofija Koper

V prostorih župnije Postojna na Vilharjeva ulici 2 v Postojni bo v soboto, 28. aprila 2012, od 9.00 dalje potekal tradicionalni škofijski dan mladih pod geslom Zadihaj! Mašo bo daroval koprski pomožni škof msgr. dr. Jurij Bizjak, za glasbeno animacijo pa bo poskrbela skupina Svetník. Na letošnjem škofijskem dnevu želijo mladim predstaviti vero kot tretjo Božjo krepost.

Program prireditve:

09.00 – zbudi se z glasbo, kavo in Besedo

09.45 – diham spet – slavljenje s skupino Svetník

10.30 – pričevanje Luce di Tolveja iz Italije

12.00 – piknik

13.30 – delavnice in projekti

16.00 – maša v župnijski cerkvi (sodeluje mladinski pevski zbor iz Tolmina)

Gost Luca di Tolve

Posebni gost dneva bo Luca di Tolve, ki bo predstavil svojo življenjsko zgodbo o tem, kako je s pomočjo živega odnosa z Bogom ponovno našel samega sebe.

Slovenski prevod intervjuja z gostom Luco di Tolvejem

Sporočilo za javnost ob izidu knjige Bil sem gej Luce di Tolveja

Škofijski dan mladih

Po kosilu bodo na programu delavnice, na katerih bodo skušali zadihati s Postojno, da bi tudi njeni prebivalci slišali veselo novico, ki se po svetu širi že skoraj dva tisoč let: Kristus je vstal in živi!

Škofijski dan mladih je srečanje za mlade iz koprske škofije, njegov namen pa je poglobitev osebnega odnosa z Bogom. To je tudi priložnost za druženje, obenem pa posameznemu kraju (dan »kroži« po različnih krajih) prinaša sporočilo, da so mladi kristjani kvas družbe, ki celotni škofiji daje doda(t)no vrednost in lepoto. Mladim želijo pomagati na novo odkriti in zaživeti odnos z Bogom ter biti z Jezusom na »ti«.

Tokratni škofijski dan zaokroža celoto skupaj z dnevoma, ki sta bila v Tolminu (2010) in v Novi Gorici (2011), saj se vsak od njih nanaša na eno od Božjih kreposti, v smislu gesla triletja: »Si upaš ljubiti zares?«. Prvi dan v tem sklopu je izpostavil krepost upanja, lanskoletni darovanjsko ljubezen, letošnji pa bo vero. V Postojni bodo mladi izkusili, da je vera oseben odnos z Jezusom Kristusom, ki daje življenje in ob katerem odkrijemo, kdo smo v resnici. V tem oziru so se organizatorji odločili storiti korak naprej, zato so na srečanje povabili gosta iz tujine. Sklep dneva je predviden okrog 17.00.

Navodila za medijske sodelavce

Na prireditveni prostor bodo lahko prišli samo akreditirani novinarji. Le-ti bodo akreditacije od 10.15 dalje lahko prevzeli pri odgovornem uredniku tednika Novi glas iz Gorice Juriju Paljku na za to označenem mestu. Na kraju dogodka bo za novinarje in njihove sodelavce pripravljen poseben prostor, kjer bo dovoljeno snemanje in fotografiranje. Gost bo odgovarjal na vprašanja, ki mu jih bodo zastavili udeleženci, na vprašanja novinarjev pa posebej ne bo odgovarjal. Za medijske sodelavce bo na voljo predstavitveno gradivo. Organizatorji bodo za izjave novinarjem na voljo med 12.30 in 12.50.


Besedilo je posredoval Andrej Vončina, ki je na voljo tudi za dodatne informacije na tel. št. 05/381–17–60 ali po e-pošti na naslovu: [email protected]. Lahko se obrnete tudi na Študentski center Jadro, GSM: 041/603–045 ali e-naslov: [email protected].