Srečanje nemško govoreče skupine Evropskega škofovskega odbora za medije (CEEM)

28.10.2012 Zagreb, Hrvaška CCEE
Vir - CCEE Vir - CCEE

Na sedežu Hrvaške škofovske konference v Zagrebu bo od nedelje, 28. do torka, 30. oktobra 2012, potekalo srečanje nemško govoreče skupine Evropskega škofovskega odbora za medije (CEEM), ki deluje v okviru CCEE.[1] Srečanja se bo iz Slovenije udeležil tiskovni predstavnik SŠK dr. Andrej Saje.


Program

Udeleženci bodo obravnavali vprašanje spolnih zlorab v Katoliški Cerkvi. Ozrli se bodo v preteklost in pogled osredotočili tudi v prihodnost. Poznavalci medijske problematike bodo spregovorili o letu vere in 50-letnici začetka drugega vatikanskega cerkvenega zbora (1962–1965). Na programu bo tudi obisk zagrebške stolnice, groba bl. Alojzija Stepinca, Hrvaškega katoliškega radia, sedeža katoliškega časnika Glas koncila ter srečanje z rektorjem tamkajšnje katoliške univerze.

Poročilo s srečanja


[1] Svet evropskih škofovskih konferenc (CCEE) vključuje vseh triintrideset evropskih škofovskih konferenc, ki jih zastopajo njihovi predsedniki. Člani Sveta so tudi nadškofje iz Luksemburga, Kneževine Monako, Cipra ter škof iz Kišinjeva v Moldaviji in eparh škofije Mukačevo iz Ukrajine. Status rednih gostov imata predsednik Kazahstanske škofovske konference in jeruzalemski latinski patriarh. Predsednik Sveta je nadškof iz Esztergoma-Budimpešte in madžarski primas kardinal Péter Erdö, podpredsednika pa sta nadškof iz Genove v Italiji kardinal Angelo Bagnasco in nadškof iz Przemyśla na Poljskem msgr. Józef Michalik. Generalni tajnik Sveta je dr. Duarte da Cunha, sedež tajništva pa je v St. Gallnu v Švici.