Tečaj liturgičnega orglanja in tečaj za zborovodje

30.8.2013 Velesovo Glasba

Slovensko Cecilijino društvo v sodelovanju z župnijo Velesovo od petka, 30. avgusta 2013, do nedelje, 1. septembra 2013, v samostanu v Velesovem na Gorenjskem prireja tečaj liturgičnega orglanja in tečaj za zborovodje.

Program bo potekal v prenovljenem delu velesovskega samostana, kjer bo poskrbljeno za prenočišče in prehrano ter na dveh orglah v Velesovem in na bližnji Trati. Kot prikaz dela obeh tečajev bodo udeleženci v nedeljo, 1. septembra 2013, v velesovski cerkvi glasbeno sooblikovali dve maši.

Tečaj liturgičnega orglanja bo pod vodstvom prof. Johannesa Mayra iz Stuttgarta v Nemčiji in prof. Daliborja Miklavčiča potekal na različnih ravneh. Voditelja bosta vsebino in način dela prilagajala udeležencem. Tečaj bo potekal v slovenskem, pa tudi v nemškem in angleškem jeziku.

Predstavitev tečaja

Tečaj za zborovodje bosta vodila prof. Martina Batič in prof. Tomaž Faganel. Program bo potekal plenarno in kot vodene vaje aktivnih udeležencev s študijskim zborom udeležencev poslušalcev.

Predstavitev tečaja


Dodatne informacije dobite na sedežu Slovenskega Cecilijinega društva na Štuli 23 v Šentvidu nad Ljubljano, GSM: 031/879–281, e-naslov: [email protected].