Uradne spletne strani Svetega sedeža

29.1.2013 Vatikan Spletna stran, Sveti sedež
Spletna stran www.news.va Spletna stran www.news.va

Uradna spletna stran Svetega sedeža, na kateri so objavljena temeljna besedila Katoliške Cerkve v več jezikih, je www.vatican.va. Na spletni strani je predstavljeno delovanje rimske kurije in uradov v njeni sestavi ter delo, potovanja in govori papeža Benedikta XVI.

Skupni informacijski portal Svetega sedeža, ki ga ureja Papeški svet za sredstva družbenega obveščanja, je dostopen na spletnem naslovu www.news.va. Na tem mestu so tako za novinarje kot tudi za širšo javnost dostopne novice z družabnega omrežja twitter, vatikanskega časopisa Osservatore Romano, televizije Centro Televisivo Vaticano, Radia Vatikan, agencije FIDES ter strani Vatican Information Service (VIS). Omenjeni spletni portal omogoča spremljanje najnovejših uradnih objav, ogled fotografij in video posnetkov o delu in poslanstvu papeža Benedikta XVI.

Informacijski portal, ki je dostopen v petih svetovnih jezikih, omogoča tudi ogled neposrednih prenosov iz Vatikana ter objavlja uradni bilten Svetega sedeža z dnevnimi obvestili za javnost.