V Madridu jeseni Evropski katoliški socialni dan

18.9.2014 Madrid, Španija COMECE, CCEE, Evropa

 

Septembra bo v Španiji evropski katoliški socialni dan. Namen tridnevnega srečanja bo ponuditi priložnost, da bi bolje razumeli razmerje med katoliško vero in prihodnostjo Evrope. Srečanje pripravlja Komisija Škofovskih konferenc Evropske unije, ki je v minulem tednu predstavila spletno stran dogodka.

Ob predstavitvi uradne spletne strani evropskega katoliškega socialnega dneva, ki bo potekal od 18. do 21. septembra v Madridu, sta generalni tajnik Komisije škofovskih konferenc Evropske unije pater Patrick Daly in generalni tajnik Sveta evropskih škofovskih konferenc monsinjor Duarte da Cunha spregovorila o prizadevanju in možnih sadovih, ki jih katoliška Cerkev pričakuje od tega srečanja. Tema dneva bo Krščanska vera in prihodnost Evrope.

Spletna stran www.catholicdays.eu je za zdaj na voljo v angleščini in španščini. Prinaša podroben program, govornike, goste, pa tudi dokumente o družbenih vprašanjih, ki pričajo o tem, kako je Cerkev dejavna v evropski družbi. Pričakujejo, da bo v Madrid prišlo 150 delegatov škofovskih konferenc in cerkvenih organizacij z vse Evrope, ki bodo spregovorili o poslanstvu cerkve v sodobni družbi.

Tako v Komisiji škofovskih konferenc kot v Svetu evropskih škofovskih konferenc si želijo, »da bi sadovi katoliškega dne v septembru kristjanom pomagali, da bi se bolj zavedali vrednot, na katerih je zgrajena poštena in zdrava družba, ter si prizadevali, da bi izdelali krščanski pogled na boljši svet«.

 

Vir: Radio Ognjišče