Večer duhovno-ritmične glasbe z naslovom Prehojena pot

10.1.2013 Ljubljana Glasba
Tvoj glas Tvoj glas

Večer duhovno-ritmične glasbe z naslovom Prehojena pot bo v četrtek, 10. januarja 2013, ob 20.00, v gradu za cerkvijo Marije Pomočnice na Rakovniku v Ljubljani. Tokrat se bo predstavila skupina Tvoj glas. Tovrstne dogodke v medsebojnem sodelovanju pripravljata Salezijanska mladinska pastorala in Univerzitetna pastorala.

Skupina Tvoj glas bo v letošnjem letu dopolnila 10 let delovanja. Od prvih vaj z le eno pesmijo do zmagovalnih nastopov na festivalu Ritem Duha, sodelovanja pri mašah, porokah in ne nazadnje tudi na festivalu MMS lansko leto, se je zgodilo nešteto doživetij, ustvarjalnih momentov, na vsak način pa dragocenih trenutkov. Te bi radi člani skupine v prihajajočem večeru duhovno-ritmične glasbe delili z drugimi.

Skupina Tvoj glas prihaja iz Ljubljane in se je v dosedanjih letih delovanja predstavila predvsem publiki na festivalu sodobne krščanske glasbe Ritem Duha, kjer je trikrat prejela prvo nagrado strokovne žirije za svoje pesmi. Leta 2005 je izšla njihova zgoščenka z božičnimi pesmimi, trenutno pa so v pripravi nove, avtorske. V svoj repertoar vključujejo skladbe iz različnih žanrov, še posebej v jazz in latino barvah ter z njimi popestrijo marsikateri poletni večer po Sloveniji. Člani zasedbe so:

Nataša Kores – vokal
Barbara Strajnar – vokal
Anamarija Jemec – klaviature in back vokal
Andrej Horvatič – klasična kitara
Milan Bijeljac – akustična kitara
Matija Cergolj – bas kitara
k. g. Miha Friedrich – bobni

Prim. tudi www.donbosko.si/veceri_drg.