P. Anselm Grün na obisku v več krajih po Sloveniji – dopolnjeno

14.9.2012 Ljubljana, Maribor in Bohinjska Bistrica Knjiga
Naslovnica knjige Bog, vest in denar - foto - Družina Naslovnica knjige Bog, vest in denar - foto - Družina

Petek, 14. september 2012 – Bog, vest in denar

V prostorih galerije Družina na Krekovem trgu 1 v Ljubljani bo v petek, 14. septembra 2012, ob 19.00, potekal pogovor s p. Anselmom Grünom. Gost večera bo spregovoril o bistvenih vprašanjih, s katerimi se v poslovnem in zasebnem življenju srečujejo vsi: uspeh in odgovornost, gospodarstvo in blaginja, kultura in vrednote.

P. Anselm Grün in Jochen Zeitz sta pogovor o blaginji, premoženju in gospodarstvu izdala v knjigi z naslovom Bog, vest in denar. P. Grün je benediktinski menih in ekonom samostana Münsterschwarzach v Nemčiji. Skrbi za gospodarski razvoj in finance skupnosti 300 menihov in zaposlenih, Jochen Zeitz pa je že več kot 17 let direktor podjetja Puma.

Sobota, 15. september 2012 –  Vodim, torej sem

V Jožefovi dvorani na ulici Janeza Pavla II. 13 v Ljubljani bo v soboto, 15. septembra 2012, ob 10.00, potekal pogovor s p. Anselmom Grünom na temo vodenja. Dogodek pred začetkom letošnjega Socialnega tedna pripravljata Socialna akademija in Založba Družina.

Sobota, 15. september 2012 Bog, vest in denar

V Slomškovi dvorani na Slomškovem trgu 20 v Mariboru bo v soboto, 15. septembra 2012, ob 19.00, potekal pogovor s p. Anselmom Grünom P. Grün ni samo ekonom uspešne benediktinske opatije, pač pa tudi pisec duhovne literature, predavatelj in duhovni spremljevalec. Gost bo o navedenih temah spregovoril z dr. Ivanom Štuhecem in dr. Alešem Mavrom.

Nedelja, 16. september 2012 Ponižnost in pogum

Na Ajdovski cesti 24 v župnišču v Bohinjski Bistrici bo v nedeljo, 16. septembra 2012, ob 11.00, potekal pogovor na temo ponižnosti in poguma. Ponižnost ima nekaj opraviti s pogumom. To je pogum stati za seboj, pogum, sestopiti v svojo človeškost, v svojo zemeljskost, pogum, z obema nogama ostati na trdnih tleh, namesto da bi izgubili tla pod nogami in bi se dvignili nad druge. – P. Anselm Grün bo spregovoril o tem, kako on osebno živi naštete razsežnosti življenja.