Revija Cerkev danes letos praznuje 50 let izhajanja

22.2.2017 Cerkev na Slovenskem Cerkev v Sloveniji, Knjiga, Pastorala
Fotografija z uredniškega odbora Cerkev danes Fotografija z uredniškega odbora Cerkev danes

Revija Cerkev danes letos praznuje 50-let izhajanja. Osrednji dogodek bo praznovanje jubileja 18. maja 2017, ko bo na povabilo uredništva Ljubljano obiskal dr. Paul Zulehner, avtrijski teolog.

Uredniški odbor revije Cerkev danes na čelu z urednikom p. Brankom Cestnikom je obeležil začetek praznovanja jubilejnega leta – 50 let izhajanja pastoralne revije Cerkev v sedanjem svetu – Cerkev danes. 
Uvod v jubilejno leto je izid »abrahamske številke«, ki je zajela enajst prispevkov – jagodni izbor dolgoletnega urednika dr. Petra Kvaternika.

P. Branko Cestnik, ki revijo ureja zadnja tri leta, v uvodniku ugotavlja, da je večina tem le pogojno zgodovinskih, saj je aktualnost tematik znova vredna premisleka, zato se jubilejna številka bere z neverjetno svežino: »Ali se leta 2017 ne ukvarjamo z vedno isto nevralgično točko – zrelostjo mladih za prejem zakramenta svete birme? Ali se v hitro spreminjajoči družbi ne odločamo vedno znova o pastoralnih prioritetah? Ali se ob pomanjkanju duhovnikov ne soočamo kar naprej z globokimi vprašanji o naravi naših občestev? Da, 2. vatikanski koncil se še uresničuje. Naši reviji se obeta delovna prihodnost.«

Jubilejna številka prinaša prispevke Janeza Pogačnika, Valterja Dermote, Antona Strleta, Jožefa Pogačnika, Draga Klemenčiča, Alojzija Šuštarja, Justina Stanovnika, Bogdana Dolenca, Ivana Štuheca in Petra Kvaternika. Uredništvo se je razveselilo novice, da se ja vabilu na praznovanje in simpozij, ki bo 18. maja na Teološki fakulteti v Ljubljani, odzval ugledni avstrijski teolog dr. Paul Zulehner. Jubilejno številko lahko deloma prelistate na povezavi: http://www.druzina.si/flip/revije/cerkev-v-sedanjem-svetu/2017/01zacasna/index.html#p=1

Besedilo je posredovala Barbara Kastelec.