Predstavitev knjige kardinala Franca Rodeta z naslovom Rimski nagovori

7.12.2012 Ljubljana Kardinal Rode, Knjiga

V galeriji Družina na Krekovem trgu 1 v Ljubljani bo v petek, 7. decembra 2012, ob 13.00, predstavitev knjige kardinala dr. Franca Rodeta z naslovom Rimski nagovori. Kulturni dogodek ob potekal v okviru sklepa jubilejnega leta ob 550-letnici ljubljanske škofije.

Rimski nagovori zajemajo obdobje od leta 2004, ko je dr. Franc Rode nastopil službo prefekta Kongregacije za ustanove posvečenega življenja in družbe apostolskega življenja, do leta 2012. Gre za izbor njegovih besedil (večinoma homilij) v Sloveniji in po svetu, ki imajo že z današnjega zornega kota trajno vrednost. Zbrane vsebine kardinala Rodeta predstavljajo kot človeka vere, Cerkve in velikega Slovenca. Z avtorjem se bosta pogovarjala odgovorni urednik tednika Družina mag. Franci Petrič in profesor misiologije na Teološki fakulteti Univerze v Ljubljani dr. Drago Ocvirk CM.


Dodatne informacije dobite pri gospe Manici Ferenc na sedežu Založbe Družina na Krekovem trgu 1 v Ljubljani, tel. 01/360–28–12 ali po e-pošti na naslovu: [email protected].